Ervaringen inwoners

Ervaringen inwoners

Om te weten wat er inmiddels speelt bij een steeds grotere groep mensen vinden wij het belangrijk om persoonlijke ervaringen te laten delen op deze site. We hopen dat hierdoor een betere inleving en daardoor een betere begrip ontstaat zodat andere mensen een goed beeld krijgen over wat gevoeligheid voor straling betekent en waar je dan allemaal tegen aanloopt. Zeker met name bij gemeenteraadsleden, beleidsmakers die het voorzorgsprincipe dienen te hanteren over projecten waar burgers mee te maken krijgen waar veel vragen over zijn met betrekking tot onze gezondheid.

Paul Blok

Nederland is een land dat door de geschiedenis heen altijd graag voorop heeft willen lopen en zo is het ook gegaan met het uitrollen van een netwerk voor onze computers, met als gevolg dat Nederland nu het dichtste netwerk heeft van de wereld en we kunnen niet wachten om 5G daar overheen uit te rollen, met alle onvoorziene gevolgen van dien. Het is geen voordeel als je hard kunt lopen, en de verkeerde kant uit rent. Graag willen wij onze ervaringen delen mbt. hooggevoeligheid en straling.


We waren toe aan een andere auto en ons oog viel op een Mitsubishi waarin alle snufjes zaten die mogelijk waren, dat was trouwens de standaard uitvoering, wij blij. Maar na een paar ritten kreeg Mieke, mijn vrouw toch last van oorsuizingen en ik voelde druk op mijn borst en na een auto-rit was ik, een maal weer thuis erg duizelig. De suizingen bleven en Mieke ging naar een oorarts die vaststelde dat zij een tinitus had opgelopen en toen Mieke vertelde dat we een nieuwe auto hadden kon hij bevestigen dat daar de oorzaak kan liggen als je gevoelig bent voor straling. Op ons verzoek of hij dat schriftelijk wilde bevestigen, antwoordde hij van ja, ook al omdat hij zelf ook slachtoffer was geworden van tinitus. ik was ook gelukkig al verzekerd voor juridische bijstand. We zijn met de verklaring van de dokter naar de dealer gegaan en die ontkende glashard dat die arts zoiets nooit vast kan stellen. Toen heb ik gezegd dat ik er een rechtzaak van wil maken en toen draaide hij om als een blad aan de boom. Nee, negatieve publiciteit is wat de branche niet wil als het gaat om mogelijke schadelijke gevolgen van alle straling die in de auto´s tegenwoordig zit. Mijn eis was mijn oude ingeruilde auto terug en een schikking. Nou, hij heeft het vel over mijn neus gehaald als het om tegemoetkoming gaat. Maar goed, onze gezondheid was het belangrijkste.

Ik heb ook nog de ADAC gebeld, dat is de Duitse ANWB, een enorm machtig instituut met wel 10 miljoen leden en als lid een gesprek aangevraagd met een ingenieur die bekend is met de geïnstalleerde techniek in auto’s en de mogelijke gevolgen voor de gezondheid. Hij zei, nadat ik ons verhaal had verteld; ´We zijn allemaal slachtoffer van deze ontwikkeling, alleen de gevoelige mensen zijn als eerste het slachtoffer!´ Wij zijn dus de kanarie in de spreekwoordelijke kolenmijn.

Na enige tijd wilden we toch wel een bijdrage leveren aan het milieu en lieten ons dak bekleden met zonnepanelen. Maar na een paar dagen waren we allebei ons huis kwijt, Mieke liep bleek en verdwaald rond in huis en ik was ook totaal gedesoriënteerd. Bij navraag bij vrienden hoorden we – helaas voor ons te laat; ´ Ja, wie gaat er nou onder een energie-centrale wonen!`Ook weer terug naar de installateur, die niet wilde wijken, en ook opnieuw gedreigd met een rechtzaak en ook hij sloeg als een blad aan de boom om waar het gaat om negatieve publiciteit met mogelijke gezondheidsklachten van zonnnpanelen. Ook hij trok het vel over mijn neus, maar ook hier was het leven zonder die zonnepanelen mij alles waard. Onze conclusie is dat auto-dealers en installateurs wel degelijk op de hoogte zijn van de schadelijke gevolgen van hun product en dat alles eraan gedaan moet worden om dat onder tafel te houden, koste wat kost. De arbeiders die de panelen bij ons hebben verwijderd lieten ook doorschemeren dat zij ook zo hun bedenkingen hebben, als het gaat om daaronder te slapen. Wij zijn in Duitsland gaan wonen omdat hier nog stille en betaalbare gebieden zijn, in die zin zijn wij stilte vluchtelingen. Ik heb zo te doen met de gevoelige mensen in Nederland die in rijtjes-huizen wonen waar collectief de daken worden vol gelegd met panelen. en dan te bedenken dat 5 % van de bevolking hoog sensitief is. Maar wat nog erger is dat de daken van scholen ook worden vol gelegd, al die gevoelige kinderen die daar last van hebben, maar dat niemand hun begrijpt… Met ouder worden denken wij er toch wel over om terug te gaan naar Nederland en daarom willen wij met 50 plussers onderzoeken of we met elkaar ergens een straling arm dorp zouden kunnen stichten.


Paul Blok

Esther de Jonge

KPN heeft zonder toestemming een gemetselde Unit bij mijn vader achter het huis geplaatst, in Sappemeer er is geen vergunning voor aangevraagd, zelfs geen melding in de krant. Mijn vader leest iedere week alle meldingen. De gemeente is hiervan op de hoogte maar gaf aan dat er geen vergunning nodig was en dat er geen melding voor hoefde te worden gedaan. KPN heeft het grond van de gemeente in bruikleen zeggen ze, en de grond (een kinderspeeltuin) blijft dus eigendom van de gemeente. De gemeente heeft (echt waar) een kinderspeeltuin hiervoor ter beschikking gesteld. De 5G kast staat dus in een kinderspeeltuin bij mijn vader achter het huis in Sappemeer. (Ik herhaal het even, want dit is zo absurd!)

Op een ochtend was de KPN er aan het graven. Mijn vader heeft eerste recht van koop van dit perceel, dit is schriftelijk vastgelegd met met de gemeente Hoogezand – Sappemeer dus hij was zeer verbaasd dat KPN er bezig was. Hij sprak met één van de werklui en die gaf aan dat er een 5G kast zou worden gebouwd. Na een telefoontje door mijn vader met de gemeente Hoogezand- Sappemeer zijn de werkzaamheden meteen stilgelegd en is het gat weer dicht gegooid. Tot stomme verbazing van mijn vader werd er een paar dagen later met een grote kraan een compleet gemetselde unit, kant en klaar met platte bodem in de speeltuin geplaatst! En het is best een groot gebouw! Zonder vergunning en zonder melding want dat was niet nodig, volgens de gemeente Hoogezand Sappemeer. Mijn vader is Imker. De bijen gaan al dood van, nu al bij 4G, 5G is vele, vele malen sterker. Ze raken door de straling gedesoriënteerd en kunnen de weg niet terug vinden naar de bijenkast, ze sterven dan onderweg af. Complete bijenvolken van mijn vader zijn de afgelopen jaren afgestorven.

Heel geheimzinnig worden zogenaamd de lampen in lantarenpalen vervangen, maar er worden 5G zenders in geplaatst! Waarom zo geheimzinnig hierover? Mogen wij niet weten dat er heel veel straling is bij ons voor het huis? Het is erg zorgwekkend!! Er komt zoveel straling van 5G dat er geen grote zendmasten meer nodig zijn boven in de lucht, maar nu kunnen ze gewoon heel klein op huishoogte in de lantarenpalen. Dit is vele malen goedkoper voor de telecomaanbieders. De telecom aanbieders betalen hiervoor veel geld aan de overheid, dus de overheid knijpt een oogje toe, en werkt heel graag hier aan mee, zoals is gebleken. Regels, zoals een vergunning en of minimaal een meldplicht, zijn er voor de burgers, maar niet voor de overheid zelf.

Mijn vader heeft de straling opgemeten bij mij in huis en is geschrokken van de straling in huis, o.a. van mijn draadloze telefoons en vooral waar het basis station staat!! Ook de WIFI is heel erg hoog. Ik heb meegekeken met de meting. Maar dit is allemaal kinderspel bij de straling van 5G. Ik heb de telefoons vervangen op mijn slaapkamer voor een telefoon met een snoer. Straks volgt de rest. Er worden massaal telefoons gekocht nu weer met snoer en de prijzen van telefoons met snoer schieten omhoog. Ik overweeg een handeltje 😉 Roken was ook niet schadelijk, dit was ook heel lang niet bewezen. De bewijzen komen ook pas als het al te laat is.

Ester de Jonge